Hvordan er vårt fellesskap i Kirken?

Kirken er ikke bare et sted for å tilbe Gud, det er også et sted for å tjene ham. Og en av de beste måtene å tjene Gud på er ved å ta vare på menneskene rundt oss. Det kan være å levere et varmt måltid til noen som trenger det, eller bare å være en god venn. Kirkens medlemmer melder seg også frivillig til å fylle bestemte roller i menigheten, som å undervise i Søndagsskolen, spille musikk, organisere aktiviteter eller gjøre misjonsarbeid.

Våre forsamlinger, kalt menigheter eller grener, består av medlemmer av Kirken i nærliggende nabolag. Menigheten kan bli omtrent som en stor familie. Du har kanskje til og med hørt medlemmer av Kirken kalle hverandre “bror” eller “søster”.

Omsorg for andre

Et program kalt omsorgstjeneste hjelper oss å påse at alle Kirkens medlemmer har en venn de kan støtte seg til i vanskelige stunder. Voksne og ungdom blir bedt om å bli venner med og ha omtanke for bestemte enkeltpersoner og familier. Omsorgstjeneste hjelper oss å følge Jesu eksempel på hvordan vi kan elske vår neste som oss selv. Vi besøker hverandre, ber for hverandre, tjener hverandre og trøster hverandre.

Tid med familien

Ettersom familier er så viktige, setter medlemmer av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige av en kveld i uken som familiens kveld, ofte omtalt som familiens hjemmeaften. De tilbringer tid sammen, lærer evangeliet, spiser godsaker og har det moro.

Kom og vær en del av vår kirkefamilie
Finn et møtehus nær deg

Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige har også klasser og programmer for å hjelpe ethvert medlem å leve et lykkeligere og mer givende liv.

Kvinnegruppe

Kvinnenes gruppe kalles Hjelpeforeningen. Og selv om du kanskje ikke har hørt om den, er det en av verdens største kvinneorganisasjoner. Det er et søsterfellesskap som har til hensikt å hjelpe de trengende, bygge opp tro og styrke familier. Hjelpeforeningen har forskjellige sosiale aktiviteter og tjenesteaktiviteter i løpet av året. Kom og bli med oss!

Mennenes gruppe

Mennenes gruppe kalles eldstenes quorum. Som en del av kirken møtes de til trosfremmende leksjoner. En av deres viktigste ansvarsoppgaver er tjeneste. De tar seg av enker, gjør hagearbeid eller flytter møbler. De organiserer ofte sosiale aktiviteter, som for eksempel grillfester eller sportsarrangementer.

Ungdomsgrupper

Unge menn og kvinner i alderen 12–17 har sine egne Søndagsskole-klasser i kirken. En kveld i uken møtes de til aktiviteter som fotturer, sportsarrangementer, tjenesteprosjekter og leksjoner om livsferdigheter. De har også dans noen ganger i året.

Barneklasser

Barn i alderen 3–11 deltar i en Søndagsskole-klasse som kalles Primær. På søndager synger Primær-barn sanger, deltar i morsomme læringsaktiviteter og har leksjoner om Jesus og hans læresetninger.

Vanlige spørsmål

Folk har mange spørsmål om “mormonene”, eller mer respektfylt, medlemmer av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige. Klikk her for å se hele listen.

Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige har mange kulturelle tradisjoner og skikker som fokuserer på familien. For eksempel setter Kirkens medlemmer av en kveld hver uke til familiens hjemmeaften. Andre aktiviteter gjennom uken innbefatter samlinger i kirken som for eksempel felles middag og tjenesteprosjekter eller ungdomsaktiviteter. Mange av våre tradisjoner er vanlige, som for eksempel at vi feirer helligdager sammen med familien. Andre er mer unike som for eksempel velsignelse av en ny baby i kirken. Som familier ber vi sammen, leser i Skriftene sammen og den første søndagen i måneden faster vi i 24 timer sammen.

Medlemmer av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige er som alle andre. Du vil kanskje bli overrasket over hvor normale de kan være! Livet deres har oppturer og nedturer, og alt imellom. Siste dagers hellige er kjent for å være et lykkelig, fredelig folk, men det betyr ikke at de ikke har utfordringer. Alle i dette livet kjemper en vanskelig kamp, men hvis du prøver så godt du kan å etterleve Jesu Kristi evangelium, kan du få ytterligere styrke og fred til å klare deg.

Når det gjelder livsstil, prøver siste dager hellige å holde Jesus som midtpunktet i livet sitt. Deres tro på Frelseren og hans læresetninger påvirker deres daglige avgjørelser om hvordan de snakker, kler seg og oppfører seg. De prøver for eksempel å unngå å arbeide på søndager, slik at de kan gå i kirken, tjene andre og tilbringe tid sammen med sin familie. Trofaste medlemmer av kirken røker ikke, drikker ikke alkohol og gambler ikke.

Ja! Du er velkommen til å bli med på ukentlige aktiviteter, sosiale utflukter, tjenesteprosjekter og gudstjenester i kirken. Vi ønsker å bli kjent med deg og vil verdsette ditt engasjement i samfunnet.

Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige er et trygt sted der mennesker kan komme for å få håp om et bedre liv gjennom Jesus Kristus. Kirken tilbyr hellige verktøy, viser en levemåte og læresetninger som hjelper deg å utvikle og nære et forhold til Gud. Og på toppen av det hele betyr det å være medlem av Kirken å tilhøre et samfunn av mennesker som bryr seg om hverandre.

Utforsk flere emner

Oppfostre en sterk familie

Gud skapte familier slik at vi kan finne glede, lære i en kjærlig atmosfære og forberede oss til evig liv.

Følg Jesus Kristus

Hvem er Jesus Kristus? Jesus er verdens Frelser. Når vi følger ham, finner vi større fred og lykke i livet.

Jesu Kristi Kirke

Da Jesus var på jorden, opprettet han sin kirke. Den samme kirken finnes i vår tid.

Kom nærmere Gud

Han er vår Fader. Han skapte verden og oss alle sammen. Han kjenner og elsker deg.

Søndagens møter

Kirken er en tilflukt fra hverdagens kaos. Å delta på Kirkens møter gir oss tid til å fokusere på å tilbe Gud og elske vår neste. Det er en åndelig oppladning og en perfekt måte å hjelpe oss å holde Jesus fremst og i sentrum av vårt liv.

Hvordan finner jeg den rette kristne kirken?

Når du ser etter en kirke, er det nyttig å tenke på hva Jesus og hans apostler og profeter har undervist om.

6 måter Kirken kan være til nytte i ditt liv på

Det vil alltid være hindringer for å gå i kirken. Kanskje du arbeider eller har idrettstrening på søndager, du tror ikke at kirken er nødvendig, eller du bare ønsker å slappe av etter en stressende uke. Uansett hvilke hindringer du står overfor, vil du bli velsignet for å velge å følge Guds bud om å tilbe i kirken. Her er seks grunner til at du bør gå i kirken:

Hvordan blir du medlem?

Folk kan lære om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige på mange måter. Du kan delta på Kirkens møter, spørre dine venner som er medlemmer, hva de tror på, eller møte våre misjonærer. Når du har lært om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige og ønsker å bli medlem, kan du velge å bli døpt.