Hva du kan forvente på et møte i kirken
Hva bør jeg ha på meg?
Bare prøv å se bra ut. Du er velkommen i akkurat de klærne du føler deg vel i. De fleste menn går med dress eller skjorte og slips. Kvinner bruker vanligvis kjole eller skjørt, og barn kler seg som regel også i pentøy.
Vil jeg føle meg vel med å gå alene?
Mange av våre medlemmer kommer alene til kirken hver uke. Men hvis du ønsker at noen skal bli med deg første gang, kan du gjerne kontakte din nærmeste forsamling. De vil finne deg en venn å sitte sammen med. Å være ny kan være vanskelig i enhver situasjon, men du vil raskt bli kjent med de andre medlemmene og føle deg hjemme.
Vil alle vite at jeg er en besøkende?
Dette er trolig avhengig av størrelsen på forsamlingen du besøker. Noen forsamlinger er så store at medlemmene kanskje ikke forstår at du er besøkende. Andre er så små at alle medlemmene kjenner hverandre og vil legge merke til og ta godt imot en nykommer. Uansett bør du ikke nøle med å presentere deg selv eller stille spørsmål. Alle vil være glade for at du er der.
Hvordan er møtene, og hvor lenge varer de?
Kirken er todelt. Den første timen i kirken kalles nadverdsmøtet. Vi synger salmer (salmebøker deles ut). Noen holder en bønn ved åpningen og avslutningen av møtet. Vi tar del i nadverden, som består av brød og vann som blir velsignet og utdelt til forsamlingens medlemmer. Vi lytter også til medlemmer av forsamlingen som holder prekener, kalt “taler”, om forskjellige emner i evangeliet, herunder personlige erfaringer de har hatt. Etter nadverdsmøtet er det en rekke andre aldersbestemte klasser for barn og voksne. Hvis du ikke er sikker på hvor du skal hen, spør du bare hvem som helst, så hjelper de deg med å finne riktig klasserom.
Må jeg bidra med penger?
Nei. Vi ber ikke om pengebidrag eller sender rundt en kollektbøsse.
Vil jeg måtte delta?
Nei. Besøkende er ikke pålagt å delta. Når nadverdsbrødet og vannet deles ut til forsamlingen, kan du ganske enkelt sende brettet videre til nestemann. Bortsett fra det, kan du gjerne lene deg tilbake og bare nyte møtet. I en klasse i Søndagsskolen ber læreren ofte om frivillige til å lese. Bare la være å rekke opp hånden hvis du helst ikke vil delta.