De ti bud

Gud vil at vi skal ha det bra. Han ga oss bud, eller regler, å følge slik at vi kan leve lykkeligere.

Hvor kom de fra?

Gud ga sitt folk de ti bud i en del av Bibelen som kalles Det gamle testamente. På den tiden hadde en gruppe mennesker som ble ledet av profeten Moses, nettopp flyktet fra slaveri. Da Moses ba til Gud om hjelp, ga Gud ham de ti bud som vi fremdeles kan følge i dag.

1

Gud ønsker det som er best for deg. Hvis du setter noe annet foran ham i livet ditt, er det vanskeligere for ham å velsigne deg.

2

Alt du tilber i tillegg til Gud, er et “utskåret bilde”. Biler, klær, sport og til og med jobben er farlige ting å tilbe fordi de kan bli borte. Men Gud vil aldri bli borte, og det er derfor det er best for oss bare å tilbe ham.

3

Dette kan bety å bruke Guds navn som et banneord, eller det kan bety at du sier du er kristen, men ikke lever eller handler slik Jesus ville ønske at du skulle handle.

4

Søndag, eller sabbaten, er en dag da vi alle kan gå i kirken, tilbe Gud og lære hvordan vi kan bli bedre mennesker og kristne. Å holde den hellig betyr å gjøre vårt beste for å minnes ham gjennom hele dagen.

5

Det er viktig å vise våre foreldre respekt. Dette kan se forskjellig ut for alle, men vi skulle alltid prøve å elske og ha omsorg for dem som brydde seg om oss først.

6

En enkel, men viktig regel for hvem som helst.

7

Menn og kvinner gir hverandre løfter når de gifter seg. Disse løftene er viktige, og å bryte dem forårsaker dyp sorg. Å holde disse løftene hjelper menn og kvinner å få et lykkelig ekteskap og et lykkelig liv.

8

Det er viktig for Gud at hans barn er ærlige med hverandre. Å ta noe som ikke tilhører deg, er å stjele, og er i strid med hans bud.

9

Dette handler om ærlighet. Hvis du lyver for noen, “bærer du falskt vitnesbyrd”, og kan skade deg selv og andre.

10

Å begjære betyr å være så misunnelig på noe en annen har at du er desperat etter å få det. Å begjære gjør en person ulykkelig og hindrer ham eller henne i å sette Gud først. Dette budet hindrer deg i å legge deg til denne dårlige vanen.